Activitats

Servei d'assessorament per a les diverses activitats. Excursions amb 4x4,Senderisme, BTT, Recollida de bolets, Fotografia, Astronomia

Les possibilitats que ens ofereix la zona són molt variades. A Boumort no tenim gran pics, però si quantitat de camins, senders i rutes plenes d’història.

Sabies que la torre de Senyús és una edificació medieval? Que Espluga de Cuberes té una preciosa ermita romànica? Que a Esplà la guerra civil va deixar històries ben tristes i que tenim trinxeres arreu? Que les moixarroneres surten any rere any al mateix lloc? Que als cérvols els cauen les banyes cada any? Que el voltor negre ha decidit quedar-se a viure a Boumort?

OBSERVACIÓ DE LA NATURA

Les possibilitats que ens ofereix la zona són molt variades ja que el refugi està situat en un petit prat envoltat de boscos i muntanyes. És un mirador ideal per veure la fauna autóctona i gaudir de les espècies nidificants.

Des de mitjans de Setembre fins a finals d’Octubre podreu observar i sentir la Brama del cérvol, o sigui el seu ritual d’acoblament. Les muntanyes que ens envolten fan d’altaveu als seus brams i és emocionant (la primera vegada!!) sentir-los.

Una altra activitat a la tardor, és anar a collir bolets. No resulta gaire difícil aconseguir omplir una cistella de rovellons, a pocs metres del refugi.

Per a més información podeu consultar el libre: “Guía de la Reserva de Boumort” d’Oriol Armet Unzeta, editar per la Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient i Habitatge. 1ª edició octubre 2006

SENDERISME

Les excursions i travesses són innumerables, ens permetem aconsellar-vos tres de les rutes més properes al refugi:

Cuberes – Solduga – Espluga de Cuberes – Esplà – Cuberes.
Cuberes – Pic de Boumort – Cuberes. Des del cim de Boumort és pot gaudir d’una espectacular panoràmca de tot el Pirineu.
Cuberes – Taús (Turó de les Piques) – Cuberes. Una ruta planera i força interessant.

Per a més informació podeu consultar el llibre “La Serra del Boumort i muntanyes veïnes” d’en Manuel Cortés Ribelles, Edicions Cossetània:Colección Azimut-70, 2005